Μέλη ΔΕΠ

 

Διδακτικό Προσωπικό

 

Μέλη ΔΕΠ

 andeiom

 

 

 Ανδρειωμένος Γεώργιος, Καθηγητής

στο γνωστικό αντικείμενο "Νεοελληνική Φιλολογία" (ΦΕΚ 316/11.04.2008 τ. Γ')

 

 

Αντιπρύτανης για θέματα «Διοικητικών Υποθέσεων»  

 

 

 

 

 

To πληρέστερο Βιογραφικό διατίθεται εδώ.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας :

Τηλέφωνο : 27210 - 65152, εσωτ. 4252

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Γιώργος Ανδρειωμένος (1964), αριστούχος πτυχιούχος του Τμήματος Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1986) και διδάκτορας του αγγλικού Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ (1991), είναι καθηγητής της Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2008 κ.εξ.) και αντιπρύτανης διοικητικών θεμάτων του ίδιου Ιδρύματος (2017 κ.εξ.). Έχει διατελέσει Ερευνητικός Εταίρος του Κέντρου Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ (1991-1992) και Επιστημονικός Συνεργάτης της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού (ΓΕΣ, 1993-1994), ενώ έχει διδάξει μαθήματα της ειδικότητάς του στο Πανεπιστήμιο Πατρών (ΠΤΔΕ, 1995-1997) και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (ΤΞΓΜΔ και ΤΑΒ, 1997-2008), καθώς και σε άλλα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα της ημεδαπής και της αλλοδαπής (Σχολή Ξεναγών Ρόδου, Σχολή Αξιωματικών ΕΛΑΣ, Bosworth Tutors College [Northampton], Πανεπιστήμιο του Mainz). Έχει λάβει σειρά υποτροφιών για την ολοκλήρωση των σπουδών του και την ενίσχυση ερευνών του. Επιπλέον, έχει διατελέσει, επί σειρά ετών, μέλος διαφόρων επιτροπών αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων στο Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και στην Κεντρική Επιτροπή των Πανελληνίων Εξετάσεων του ΥΠΕΠΘ, καθώς και στα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία του ΥΠΠΟ. Έχει εποπτεύσει έξι ολοκληρωμένες διδακτορικές διατριβές και έχει συντονίσει το επιστημονικό πρόγραμμα «Ηράκλειτος», στο πλαίσιο του οποίου εκπονήθηκαν οχτώ διδακτορικά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ υπήρξε αναπληρωτής πρύτανη για θέματα διοίκησης και προσωπικού (2013-2017) και διευθυντής του Διακρατικού ΠΜΣ για την Ειδική Αγωγή (σύμπραξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ιταλικού Πανεπιστημίου του Τορίνο). Κατά το παρόν, έχει οριστεί διευθυντής του ΠΜΣ για τον Βυζαντινό Πολιτισμό που οργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας σε συνεργασία με το ΙΝΕΒΥΠ στον Μυστρά και προΐσταται του Εργαστηρίου Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας «Νίκος Καρούζος». Πολλές επιστημονικές εργασίες του έχουν κυκλοφορήσει αυτοτελώς ή έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις του σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 markantonatos  

 

Μαρκαντωνάτος Ανδρέας, Καθηγητής 

στο γνωστικό αντικείμενο "Αρχαία Ελληνική Φιλολογία" (ΦΕΚ 1414/29.12.17τ.Γ)

 

 

 

 

 

To πληρέστερο Βιογραφικό διατίθεται εδώ.

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας :

Τηλέφωνο : 27210 - 65123, εσωτ. 4213

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

             Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Ο Ανδρέας Γ. Μαρκαντωνάτος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, είναι Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διευθυντής του Εργαστηρίου Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης, Τακτικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ), Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας και Παιδείας στην Ολυμπία (ΟΚΦΠ) και Επόπτης στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Υπήρξε Αναπληρωτής Πρόεδρος και Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας επί τέσσερα έτη (2012-2016), μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επί πέντε έτη (2011-2016), μέλος της Επιτροπής του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επί πέντε έτη (2011-2016) και διευθυντής του ΠΜΣ ‘Αρχαία και Νέα Ελληνική Φιλολογία επί τέσσερα έτη (2014-2018).  Επίσης, επιμελήθηκε ως διευθυντής της συντακτική επιτροπής τον πρώτο τόμο της Επιστημονικής Επετηρίδας της ΣΑΕΠΣ.  ’Είναι συγγραφέας επιστημονικών μονογραφιών, οι οποίες έχουν εκδοθεί από έγκριτους εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας και του εξωτερικού: Tragic Narrative: A Narratological Study of Sophocles’ Oedipus at Colonus(Berlin & NewYork: Walter de Gruyter, 2002), Oedipus at Colonus: Sophocles, Athens, andtheWorld(Berlin & NewYork: Walter de Gruyter, 2007), η οποία έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών ως η καλύτερη ερμηνευτική μονογραφία στην κλασική φιλολογία (2008), Euripides’ Alcestis: Narrative, Myth, andReligion(Berlin & Boston: Walter de Gruyter, 2013), Το Βάρος της Γνώμης.  Θέατρο, Παιδεία, Λογοτεχνία, Πολιτική(Αθήνα, 2019), Η Φωνή του Παρελθόντος. Ερμηνευτικές Δοκιμές στο Αττικό Δράμα (Αθήνα, 2020) και MortalBodiesandImmortalMemoryinEuripidesHeracles(Berlin & Boston: WalterdeGruyter, 2020).Επίσης, έχει εκπονήσει πληθώρα ερευνητικών εργασιών και μελετημάτων (άνω των 60) και έχει (συν-)επιμεληθεί πολυάριθμους συλλογικούς τόμους και πρακτικά διεθνών συνεδρίων, όπως (δειγματικά): Αρχαία Ελληνική Τραγωδία: Θεωρία και Πράξη (Αθήνα, 2008), Αττική Κωμωδία: Πρόσωπα και Προσεγγίσεις (Αθήνα, 2011), Θέατρο και Πόλη: Αττικό Δράμα, Αθηναϊκή Δημοκρατία και Αρχαιοελληνική Θρησκεία (Αθήνα, 2012),CrisisonStage: TragedyandComedyinLateFifth-CenturyAthens(Berlin & NewYork, 2012), BrillsCompaniontoSophocles(Leiden & Boston, 2012), OrphismandGreekTragedy[TrendsinClassics] (Berlin & Boston, 2016), TheatreWorld: CriticalPerspectivesonGreekTragedyandComedy(Berlin & Boston, 2017),TheWinnowingOar: CriticalPerspectivesinHomericStudies(Berlin & Boston, 2017),BrillsCompaniontoEuripides(Leiden & Boston, 2019), PoetandOrator: ASymbioticRelationshipinDemocraticAthens(Berlin & Boston, 2019) και άλλα.Μεταξύ των μελλοντικών φιλολογικών δραστηριοτήτων του περιλαμβάνεται η εκπόνηση υπομνηματισμένης έκδοσης της σοφόκλειας τραγωδίας Οιδίπους επί Κολωνώ για τη σειρά Aris & Phillips Classical Texts (Liverpool University Press, 2022).  

 koutrianou  

 

Κουτριάνου Ελένα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

στο γνωστικό αντικείμενο "Νεοελληνική Λογοτεχνία: Θεωρία της Λογοτεχνίας - Συγκριτική Γραμματολογία" (ΦΕΚ 479/08.06.2010 τ. Γ)

 

 

Πρόεδρος Τμήματος

 

 

 

To πληρέστερο Βιογραφικό διατίθεται εδώ.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας :

Τηλέφωνο : 27210 - 65149, εσωτ. 4249

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Ελένα Κουτριάνου είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (D.Phil. 1997, Υπότροφος Ι.Κ.Υ.). Σπούδασε επίσης Ευρωπαϊκές Γλώσσες και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (M.A. 1992) και Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1990). Διετέλεσε Μεταδιδακτορική Εταίρος στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1999, Μεταδιδακτορική Υπότροφος Ι.Κ.Υ.). Έχει διδάξει και στο InstituteforMedievalandRenaissanceStudies (OxfordUniv.), στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ελληνική και ευρωπαϊκή λογοτεχνία και τέχνη (με έμφαση στις εικαστικές τέχνες και τον κινηματογράφο) του 19ου και του 20ού αιώνα, την εκδοτική κειμένων, τη θεωρία της συγκριτικής γραμματολογίας (με έμφαση στη διακαλλιτεχνική/ διαμεσική σύγκριση και την σύνδεση λογοτεχνίας και παγκοσμιοποίησης), και τη θεωρία της λογοτεχνίας (με έμφαση στις θεωρίες της διακειμενικότητας, την πραγματολογία, τη γενετική κριτική και τη διαμεσικότητα).

 

Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας και Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Αρχαία και Νέα Ελληνική Φιλολογία».

Είναι επίσης Διευθύντρια του «Εργαστηρίου Συγκριτικής Γραμματολογίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας» του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 deli

 

Δελλή Δήμητρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια 

στο γνωστικό αντικείμενο " Γλωσσολογία: Ιστορία Ελληνικής Γλώσσας"  (ΦΕΚ 944/04.06.19 τ.Γ)

 

 

 

To πληρέστερο Βιογραφικό διατίθεται εδώ.

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας :

Τηλέφωνο : 27210 - 65142, εσωτ. 4216

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

Η Δήμητρα Δελλή σπούδασε στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Παρισιού. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ρενέ Ντεκάρτ - Παρίσι 5 ενώ υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στον κλάδο της Ιστορικοσυγκριτικής Γλωσσολογίας. Στο παρελθόν δίδαξε Ιστορική Γλωσσολογία στο Τμήμα Επιστημών της Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ρενέ Ντεκάρτ και στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στην ιστορική γλωσσολογία, στην ιστορία και στην ιστορική γραμματική της ελληνικής γλώσσας και των διαλέκτων της. 

 

 

 

volonaki

 

Βολονάκη Ελένη, Μόνιμη Επίκουρος Καθηγήτρια

στο γνωστικό αντικείμενο "Αρχαία Ελληνική Φιλολογία: Πεζογραφία" (ΦΕΚ μονιμοποίησης  790/11.08.2017 τ.Γ)

 

 

 

To πληρέστερο Βιογραφικό διατίθεται εδώ.

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας :

Τηλέφωνο : 27210 - 65157, εσωτ. 4257

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Σε εκπαιδευτική άδεια για το εαρινό εξάμηνο 2019-2020

Η Ελένη Βολονάκη έχει σπουδάσει κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο RoyalHolloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με θέμα στην αττική ρητορεία, συγκεκριμένα ένα «Ερμηνευτικό Υπόμνημα των λόγων του Λυσία Κατά Ἀγοράτου (13) και Κατά Νικομάχου (30)», το οποίο έχει δημοσιευτεί στα ελληνικά με εμπλουτισμένο υλικό και βιβλιογραφία από τις εκδόσεις Παπαζήση το 2010. Έχει διδάξει μαθήματα προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου (αρχαία ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, ποίηση και πεζογραφία) για μία περίοδο δέκα ετών σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου (RoyalHollowayUniversityofLondon, OpenUniversityLondon). Στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών έχει διδάξει από το 2004 και στα δύο Τμήματα (Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Φιλολογίας) σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα μια ευρεία κλίμακα μαθημάτων Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 είναι Μόνιμη Επίκουρος του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει συγγράψει αρκετά άρθρα σε διεθνή περιοδικά και κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους διεθνών συνεδρίων με θέματα που ποικίλλουν και αφορούν στην αρχαία ρητορεία και ρητορική (δικανική, συβμουλευτική και επιδεικτική) και την πρόσληψή της στην αρχαιότητα, στο αττικό δίκαιο, στη σχέση ρητορικής και δράματος, καθώς επίσης ρητορικής και ελληνιστικής ποίησης. Είναι επόπτρια επτά διδακτορικών διατριβών και τριών μεταδιδακτορικών ερευνών. Έχει αναλάβει την (συν)διοργάνωση πολλών επιστημονικών ημερίδων και σεμιναρίων καθώς και διεθνών συνεδρίων που έχουν διεξαχθεί στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθώς επίσης και ανοικτών πανεπιστημιακών σεμιναρίων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό και στους φοιτητές. Έχει συμμετάσχει με ομιλία της σε 40 διεθνή συνέδρια και ως συνεπιμελήτρια στην έκδοση συλλογικών τόμων πρακτικών Διεθνών Συνεδρίων με θέματα ρητορείας και δράματος. Την περίδο αυτή, εργάζεται για την ολοκλήρωση δύο ερμηνευτικών υπομνημάτων δικανικών λόγων του Απολλοδώρου ([Δημ.] 47) και του Λυκούργου (Κατά Λεωκράτους).

 kapetanaki  

Σοφία Καπετανάκη, Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια

στο γνωστικό αντικείμενο Παλαιογραφία, Κωδικολογία, Εκδοτική (ΦΕΚ διορισμού: 433/17.05.2016, τ. Γ)

 

 

To πληρέστερο Βιογραφικό διατίθεται εδώ.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας :

Τηλέφωνο : 27210 - 65129 εσωτ. 4229

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Η Σοφία Καπετανάκη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Holloway College και University College). Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και υπότροφος του Ιδρύματος Α.Σ. Ωνάσης. Έχει εργαστεί ως Research Fellow Department of Greek and Latin του University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Σήμερα είναι Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη μεσαιωνικών ελληνικών χειρογράφων και κειμένων της ύστερης βυζαντινής περιόδου.

 orestis  

 

Καραβάς Ορέστης, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής 

στο γνωστικό αντικείμενο "Αρχαία Ελληνική Φιλολογία" (ΦΕΚ μονιμοποίησης 148/16.02.2018/Γ)

 

 

 

To πληρέστερο Βιογραφικό διατίθεται εδώ.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας :

Τηλέφωνο : 27210 - 65142, εσωτ. 4218

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Ορέστης Καραβάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βαρκελώνη και το Στρασβούργο. Το 2004 παρουσίασε στο Université de Strasbourg τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο Lucien et la tragédie, η οποία δημοσιεύθηκε την επόμενη χρονιά στη σειρά UntersuchungenzurantikenLiteraturundGeschichte του εκδοτικού οίκου WalterDeGruyter και τιμήθηκε με το Βραβείο Zographos της Associationpourl'encouragementdesEtudesGrecques και το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Οι μελέτες του αναφέρονται κυρίως στα λογοτεχνικά ρεύματα και τα θρησκευτικά φαινόμενα της αυτοκρατορικής εποχής, στην επιβίωση και την παρωδία του κλασικού και μετακλασικού δράματος κατά την ύστερη αρχαιότητα, καθώς και στο ύστερο έπος. Από τις εκδόσεις «Δαίδαλος» κυκλοφορούν οι σχολιασμένες εκδόσεις που εκπόνησε για την Ποδάγρα του Λουκιανού και για την Αρπαγή της Ελένης του Κόλλουθου. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

 

 titika

 

 

Καραβία Παναγιώτα, Επίκουρος Καθηγήτρια

στο γνωστικό αντικείμενο "Νεοελληνική Λογοτεχνία και Διδακτική Νεοελληνικών Λογοτεχνικών Κειμένων" (ΦΕΚ 1566/05.10.2020/Γ)

 

 

To πληρέστερο Βιογραφικό διατίθεται εδώ.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας :

Τηλέφωνο : 27210 - 65142, εσωτ. 4218

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Η Παναγιώτα (Τιτίκα) Καραβία είναι αριστούχος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (κατεύθυνση: Γλωσσολογία·1995). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη σημειωτική, με έμφαση στη διασκευή λογοτεχνικών κειμένων στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, στο Πανεπιστήμιο Sorbonne Nouvelle - Paris 3 (DEA· 1997). Το 2005 ανακηρύχθηκε Docteur èsLettres του ιδίου Πανεπιστημίου (βαθμός: Très honorable avec les félicitations du jury/Άριστα με διάκριση) για τη διδακτορική διατριβή που εκπόνησε με επιβλέποντα Καθηγητή τον PhilippeHamon και θέμα τον διάλογο στη λογοτεχνία-μαρτυρία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 marina

 

 

Γρηγοροπούλου Μαρίνα, Επίκουρος Καθηγήτρια 

στο γνωστικό αντικείμενο "Νεοελληνική Φιλολογία: Φιλοσοφικές προσεγγίσεις" (ΦΕΚ 77/ 30.01.2018 τ. Γ)

 

 

To πληρέστερο Βιογραφικό διατίθεται εδώ.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας :

Τηλέφωνο : 27210 - 65154, εσωτ. 4254

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Μαρίνα Γρηγοροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Φιλολογίας), απ’ όπου αποφοίτησε (με βαθμό «Άριστα») το 2002 και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο ParisIII-SorbonneNouvelle (Τμήμα Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας), του οποίου ανακηρύχθηκε διδάκτορας (με βαθμό «Άριστα παμψηφεί») το 2009. Έχει συμμετάσχει σε ομάδες έρευνας στο Εθνικό Ίδρυμα Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (C.N.R.S.) και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει διδάξει διάφορα αντικείμενα της ειδικότητάς της στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο), στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημιουργική Γραφή» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθώς και σε Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές και Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης. Έχει συγγράψει μια ποιητική συλλογή και μια επιστημονική μονογραφία και έχει δημοσιεύσει ποικίλα άρθρα σε Πρακτικά Συνεδρίων και περιοδικά. Τα πεδία ενδιαφερόντων της αντανακλώνται κυρίως στη Νεοελληνική Φιλολογία και στους αρμούς που τη συνδέουν με τον φιλοσοφικό και τον θεωρητικό εν γένει λόγο.

 drosinou  

 

Δροσινού Μαρία, Μόνιμη Επίκουρος Καθηγήτρια 

στο γνωστικό αντικείμενο "Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση" (ΦΕΚ 1603/31.12.18 τ. Γ)

 

 

 

 

To πληρέστερο Βιογραφικό διατίθεται εδώ.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας :

Τηλέφωνο : 27210 - 65129, εσωτ. 4229

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 Η κ. Δροσινού-Κορέα Μαρία διδάκτορας Κλινικής Ψυχολογίας και Ειδική Παιδαγωγός. Εργάζεται περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες στην ειδική αγωγή και έχει υπηρετήσει το αντικείμενα από τη θέση της παρέδρου στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο από το 2000-2011. Από το 2002 μέχρι σήμερα υποστηρίζει φοιτητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία) στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 (Π.Δ.407/80) διδάσκει στα προπτυχιακά γνωστικά αντικείμενα ειδικής αγωγής στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και από το 2014 είναι Επίκουρος Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΦΕΚ 820/30.06.14 τ. Γ), στο Τμήμα Φιλολογίας.
 liotsakis
 

Λιοτσάκης Βασίλειος, Επίκουρος Καθηγητής

στο γνωστικό αντικείμενο "Αρχαία Ελληνική Φιλολογία Ιστοριογραφία" (ΦΕΚ 1919/18.10.19 τ. Γ)

 

 

To πληρέστερο Βιογραφικό διατίθεται εδώ.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας :

Τηλέφωνο : 27210 - 65119, εσωτ. 4219

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
 xesternou

 

 

Ξέστερνου Μαρία, Επίκουρος Καθηγήτρια 

στο γνωστικό αντικείμενο "Διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων με την εφαρμογή λογισμικού" (ΦΕΚ 1264/12.12.2016 τ. Γ)

 

 

 

Πληρέστερο Βιογραφικό διατίθεται εδώ.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας :

τηλέφωνο: 27210 65141 - εσωτ. 4217

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Μαρία Ξέστερνου (Πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών [1990], D.E.A. Paris-Sorbonne (ParisIV) [1991], Docteureslettres, (Phd), Paris-Sorbonne (ParisIV) [2001], διδακτορική υπότροφος του ιδρύματος «Α.Γ. Λεβέντη», του ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», του ιδρύματος Hardt (Γενεύη), του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (COE, Γενεύη), είναι Επίκουρος καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο γνωστικό αντικείμενο «Διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων με την εφαρμογή λογισμικού» και προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα.

Ειδικός επιστήμονας ΥΠΟΠΑΙΘ, Ειδικός επιστήμονας και Επιμορφώτρια Κ.ΑΝ.Ε.Π-Γ.Σ.Ε.Ε., Επιμορφώτρια και εισηγήτρια πολυμεσικού εκπαιδευτικού υλικού Π.Ε.Κ.

Τμηματική υπεύθυνη της Πρακτικής άσκησης του τμήματος Φιλολογίας (2011-σήμερα) και τμηματική εκπρόσωπος του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Επιστημονικός κριτής σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, μέλος ερευνητικών ομάδων σε προγράμματα ERASMUS.

Επιστημονικά ενδιαφέροντα: Εκπαιδευτικά λογισμικά, Παιδαγωγική και Έρευνα των Digital Humanities, Εφαρμογές ΤΠΕ στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, Πολυτροπικά κείμενα, Ψηφιακή αφήγηση.

 sotiriou

 

 

Σωτηρίου Μαργαρίτα, Επίκουρος Καθηγήτρια

στο γνωστικό αντικείμενο "Αρχαία Ελληνική Φιλολογία: Λυρική Ποίηση" (ΦΕΚ 1392/22.11.2018 τ.Γ’)


                                                                                    

Πληρέστερο Βιογραφικό διατίθεται εδώ.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας :

τηλέφωνο: 27210 65129 - εσωτ. 4229

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Μαργαρίτα Σωτηρίου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας. Είναι η συγγραφέας της μονογραφίας PindarusHomericus (Göttingen 1998). Έχει δημοσιεύσει μια σειρά άρθρων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά με θέμα την αρχαϊκή λυρική ποίηση (με έμφαση στο χορικό άσμα), την ποιητική της, την εκτέλεση και επανεκτέλεση της όπως επίσης την πρόσληψη και τη διακειμενικότητα. Η πιο πρόσφατη έρευνά της αφορά την ερμηνευτική προσέγγιση των επινίκιων ωδών του Βακχυλίδη και πρόκειται άμεσα να υλοποιηθεί με το υπό έκδοση υπόμνημα Βακχυλίδης ο Κείος. Αρχαίο Κείμενο, Μετάφραση, Ερμηνευτικός Σχολιασμός (εκδόσεις Παπαζήση).

 

sotiriou

 

Φραγκάκη Γεωργία, Επίκουρος Καθηγήτρια

στο γνωστικό αντικείμενο "Γλωσσολογία" (ΦΕΚ 1919/18.10.2019 τ.Γ’)

 

                                                                                    

Πληρέστερο Βιογραφικό διατίθεται εδώ.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας :

τηλέφωνο: 27210 65110 - εσωτ. 4210

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Η Γεωργία Φραγκάκη σπούδασε γλωσσολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε και τη διδακτορική της διατριβή με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Έχει διδάξει μαθήματα γλωσσολογίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Έχει συνεργαστεί ως μέλος ΣΕΠ σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πρόγραμμα «Διαχρονικό Σώμα Ελληνικών Κειμένων του 20ού αιώνα». Έχει δημοσιεύσει το ηλεκτρονικό βιβλίο Εισαγωγή στη γλωσσολογία σωμάτων κειμένων (2015, σε συνεργασία) και έχει επιμεληθεί με συνεργάτες τον τόμο Current Trends in Greek Linguistics (2012). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα κινούνται στον χώρο της γλωσσολογίας σωμάτων κειμένων και των προεκτάσεων και των εφαρμογών της στην ανάλυση λόγου, την κοινωνιογλωσσολογία, τη σημασιολογία, τη λεξικογραφία, τη μορφολογία κ.ά.
 

 

 
     

Το Τμήμα

Περιγραφή

Προσωπικό

Προπτυχιακές Σπουδές

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Έρευνα

Γραφείο Διασύνδεσης

Υπηρεσίες

Θερινό Σχολείο

Ηλεκτρ. Έγγραφα

Αξιολογήσεις

Εκλογές Μελών ΔΕΠ

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Τμήμα Φιλολογίας

Ανατολικό Κέντρο - Παλαιό Στρατόπεδο

Καλαμάτα, 24100

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: +3027210 - 65115, 65102, 65106

Τηλέφωνο Fax: +3027210 - 65112, 65107

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ώρες Λειτουργίας Εξυπηρέτησης Κοινού

Δευτέρα - Παρασκευή 11:00 - 12:00

Πού είμαστε