Θερινό Σχολείο

 

Θερινό Σχολείο για νέους Μεσσήνιους Ομογενείς

 

1278910

 

Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά και με την υποστήριξη διαφόρων Δήμων της Μεσσηνίας οργανώνει κάθε Ιούλιο ανελλιπώς στην Καλαμάτα Θερινό Σχολείο για νέους Μεσσήνιους (κυρίως) ομογενείς ηλικίας 18 έως 24 ετών από το 2006 έως σήμερα. Το Θερινό Σχολείο αποτελεί πλέον θεσμό.

Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι διαρκείας εκατόν δέκα (110) ωρών και είναι τα εξής: Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός. Οι Διδάσκοντες είναι εξειδικευμένοι Καθηγητές της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας γίνεται σε δύο (2) επίπεδα αρχαρίων και προχωρημένων.

Η διδασκαλία πραγματοποιείται με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και παιδαγωγικές μεθόδους κατάλληλες για νέους της ομογένειας. Στο Πρόγραμμα του Σχολείου περιλαμβάνονται εκπαιδευτικές εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα και αξιοθέατα.

Στόχος του Θερινού Σχολείου είναι η μάθηση της Ελληνικής Γλώσσας, της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού Πολιτισμού και η επαφή των νέων της διασποράς με την σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιτόπια μαθήματα πραγματοποιήθηκαν σε αρχαιολογικούς και άλλους χώρους κατά την διάρκεια των έξι προγραμμάτων του Θερινού Σχολείου για νέους Ομογενείς. Οι τοποθεσίες των επισκέψεων είναι οι εξής: Πύλος, Αρχαία Μεσσήνη, Μυστράς, Μυκήνες, Επίδαυρος (παρακολούθηση θεατρικού έργου), Αρχαία Ολυμπία, Ακρόπολη και Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας, Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας, Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας, Ναύπλιο, Costa Navarino, Ταΰγετος, Μεσσηνιακή Μάνη, Ιστορική πόλη της Καλαμάτας, Κυπαρισσία, Βυζαντινοί Ναοί και Μοναστήρια της Καλαμάτας.

Απώτατος στόχος της προσπάθειας είναι να αποβούν οι νέοι αυτοί πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού στις χώρες διαμονής τους και να ενισχύσουν την ελληνικότητά τους.

Μέχρι σήμερα έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα πολλές δεκάδες νέοι ομογενείς και δάσκαλοι, από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ουρουγουάη, την Αυστραλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Λειτουργία Θερινού Σχολείου για νέους Ομογενείς από 08/07/2019 μέχρι 02/08/2019

 

 

 

Το Τμήμα

Περιγραφή

Προσωπικό

Προπτυχιακές Σπουδές

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Έρευνα

Γραφείο Διασύνδεσης

Υπηρεσίες

Θερινό Σχολείο

Ηλεκτρ. Έγγραφα

Αξιολογήσεις

Εκλογές Μελών ΔΕΠ

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Τμήμα Φιλολογίας

Ανατολικό Κέντρο - Παλαιό Στρατόπεδο

Καλαμάτα, 24100

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: +3027210 - 65115, 65102, 65106

Τηλέφωνο Fax: +3027210 - 65112, 65107

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ώρες Λειτουργίας Εξυπηρέτησης Κοινού

Δευτέρα - Παρασκευή 11:00 - 12:00

Πού είμαστε