Βιβλιοθήκη

 

Βιβλιοθήκη

 

lib1lib2

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Φιλολογίας συστεγάζεται στα διδακτήρια της Σχολής, η οποία διακρίνεται σε Ανατολική Πτέρυγα (110 τ.μ.) και Δυτική Πτέρυγα (250 τ.μ.), διαθέτει περίπου 24.000 τόμους βιβλίων, 216 τίτλους περιοδικών, πολυάριθμες διδακτορικές διατριβές, πτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες και περίπου 600 ανάτυπα επιστημονικών εργασιών. Επίσης, περιλαμβάνει δύο αναγνωστήρια, και έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος, όπου στεγάζονται δωρεές και σπάνιες σειρές βιβλίων. Μέσω διαδικτύου στη διαδικτυακή πύλη http://opac.library.uop.gr/παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης με ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και διαδικτυακές βιβλιογραφικές «πύλες» και βάσεις δεδομένων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Αποστολή της Βιβλιοθήκης είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και η συμβολή της στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ

Η Βιβλιοθήκη αναπτύσσεται με όλους τους σύγχρονους βιβλιοθηκονομικούς κανόνες, τις μεθόδους και τηντεχνογνωσία. Διαθέτει στη συλλογή της περισσότερους από 24.000 τόμους βιβλίων, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται σταδιακά μέσα από τις συνεχείς αγορές και δωρεές. Η θεματική ευρετηρίαση, ταξινόμηση και ταξιθέτηση του υλικού της Βιβλιοθήκης γίνεται με βάση το ταξινομικό σύστημα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου (Library of Congress).

 

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ  

Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική, εκτός ορισμένων κατηγοριών (περιοδικά, εφημερίδες, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, χάρτες, πολύ παλιά και σπάνια βιβλία, χειρόγραφα, αρχειακό υλικό, φωτογραφίες και Microfiches), οι οποίες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο εντός του χώρου της Βιβλιοθήκης. Κατά την επιστροφή των δανεισμένων βιβλίων από τον χρήστη δίνεται η δυνατότητα ανανέωσης του χρόνου δανεισμού, με την προϋπόθεση ότι δεν έχει ζητηθεί ή κρατηθεί το συγκεκριμένο βιβλίο από άλλο χρήστη.

 

ΧΡΗΣΗ

Χρήση της Βιβλιοθήκης με δυνατότητα δανεισμού μπορούν να κάνουν οι εγγεγραμμένοι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και το ευρύτερο κοινό (εξωτερικοί χρήστες). Προϋπόθεση αποτελούν η έκδοση κάρτας μέλους Βιβλιοθήκης, η οποία επιτυγχάνεται με κατάθεση σχετικής αίτησης από τον ενδιαφερόμενο προς το προσωπικό της Βιβλιοθήκης, καθώς και η αποδοχή και τήρηση του κανονισμού λειτουργίας.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Με την είσοδό σας στο χώρο της Βιβλιοθήκης θα πρέπει να τηρείται ησυχία, να τοποθετούνται οι τσάντες και τα προσωπικά αντικείμενα στα ειδικά ντουλάπια φύλαξης προσωπικών αντικειμένων και να γίνεται ρύθμιση των φορητών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, Laptop κ.ά.) στην αθόρυβη λειτουργία. Η χρήση των κινητών τηλεφώνων, το κάπνισμα, τα ροφήματα και το φαγητό δεν επιτρέπονται εντός του χώρου της Βιβλιοθήκης.

 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί για το κοινό Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9.00 έως τις 16.45 και τις Παρασκευές από τις 9.00 έως τις 17.45.

Την Περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του καλοκαιριού (από 1 Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου) το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης για το κοινό είναι από τις 9.00 έως τις 14.45.

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Ιωάννης Ψιλλούδης, βιβλιοθηκονόμος, ΕΤΕΠ Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, τηλ. 27210-65131, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γεωργία Κάτσου,  υπάλληλος Βιβλιοθήκης, ΕΤΕΠ Τμήματος Φιλολογίας, τηλ. 27210-65131, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αναστάσιος Φιλιππόπουλος, βιβλιοθηκονόμος, ΕΤΕΠ Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, τηλ. 27210-65131, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κωνσταντίνα Δεδούση,  υπάλληλος Βιβλιοθήκης, ΕΤΕΠ Τμήματος Φιλολογίας, τηλ. 27210-65131, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και αναζήτηση στον Κατάλογο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

http://library.uop.gr/parartimata/kalamata-library

 

 

Το Τμήμα

Περιγραφή

Προσωπικό

Προπτυχιακές Σπουδές

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Έρευνα

Γραφείο Διασύνδεσης

Υπηρεσίες

Θερινό Σχολείο

Ηλεκτρ. Έγγραφα

Αξιολογήσεις

Εκλογές Μελών ΔΕΠ

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Τμήμα Φιλολογίας

Ανατολικό Κέντρο - Παλαιό Στρατόπεδο

Καλαμάτα, 24100

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: +3027210 - 65115, 65102, 65106

Τηλέφωνο Fax: +3027210 - 65112, 65107

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ώρες Λειτουργίας Εξυπηρέτησης Κοινού

Δευτέρα - Παρασκευή 11:00 - 12:00

Πού είμαστε